Turisztikai oldal Önkormányzati oldal
Betűméret: normál nagy nagyobb
Főoldal » Programok » Új vezérigazgató a fürdő élén

Június elsejétől Végh Andor személyében új vezérigazgatója van a Zalakarosi Fürdőnek. A vezetői poszt betöltésével a képviselő-testület bízta meg őt. Végh Andort a fürdő dolgozóinak jelentőse része már jól ismerheti, hiszen pályafutását a Zalakarosi Fürdőn kezdte, majd a Büki Gyógyfürdő illetve a Lenti Termálfürdő vezetőjeként is bizonyított.
- Ha fogalmazhatok úgy: küldetésemnek tekintem, hogy a fürdőt az ide érkező vendégek számára még vonzóbbá tehessük, hisz a cél egy, az eddiginél is előkelőbb helyen történő rangsorolása a létesítményünknek – fogalmazott a frissen kinevezett vezérigazgató. Elmondta: nagyon fontosnak tartja azt is, hogy a fürdőben olyan légkör alakuljon ki, amelyben nemcsak az ide látogató vendégek, de a munkavállalók is jól érzik magukat és örömmel teljesítik a rájuk bízott feladatokat.
- A mosoly ebben a pandémiával és háborúval terhelt világban hatalmas érték, és jó látni, hogy a kollégák közül is egyre többen hisznek a kedves szó erejében. Rengeteg kiaknázatlan lehetőség van még a Zalakarosi Fürdőben, csak pár példa erre: a gyógy – és termálvilágban található sós vizű medence, vagy éppen a szaunavilág, mely ideális környezet az elvonulásra, a kikapcsolódásra, a pihenésre. A Zalakarosi Fürdő ma már a Nyugat- Balatoni régió legkedveltebb és legtöbb vízi attrakcióját felsorakoztató családbarát komplexuma, ahol a minden generáció megtalálja a számára legfontosabb szórakozási vagy éppen pihenési lehetőséget.

A vezérigazgató tervei szerint év végére sikerült stabilizálni a Zalakarosi Fürdő gazdasági helyzetét és megteremteni a tovább fejlődés lehetőségét a jövő tekintetében. Munkája során nagymértékben kíván támaszkodni a fürdő újonnan kinevezett üzemeltetési vezetőjére, Antal Péterre is.

- Nem titok, hogy Péterrel már Bükfürdőn is dolgoztunk együtt, szakmai felkészültsége számomra megkérdőjelezhetetlen. Péter 14 évet dolgozott a győri fürdőnél létesítményvezetőként, majd négy évig a büki fürdő kiemelt szolgáltatásvezetője, majd üzemeltetési igazgatója volt. Itt, Zalakaroson
megbízási szerződéssel látja el teendőit a hét meghatározott napjain.
A fürdővezető elárulta: a Karos Sprint Úszóklub elnöki tisztségét szeretné megtartani jelen feladatai mellett, hiszen kiemelten fontos számára a fiatalok oktatásának, versenyeztetésének kérdése. Ezekre megfelelő pályázatokkal i szeretne támogatást szerezni, ugyanakkor az iskolai úszásoktatás helyzetét is áttekinti, többek között az alapítvány anyagi szerepvállalását a gyerekek oktatásában. Hangsúlyozta: egy fürdőváros számára fontos, hogy fiataljai elsajátítsák az úszás alapjait, és ebben nem
a szülőkre kívánják hárítani a terheket.
Ami a közéleti-politikai szerepvállalást illeti: nem titok, hogy a jelenleg képviselőként is dolgozó vezérigazgatónak június 30-ig nyilatkoznia kell arról, hogy a fürdő vezetését vagy a képviselői mandátumát tartja-e meg. Az sem titok, hogy Végh Andor a fürdő irányítását tartja elődlegesen fontosnak, így bizonyos, hogy a város képviselő-testületének összetételében is hamarosan változások következnek be.
Végh Andor 2022. június 1-től tölti be a vezérigazgatói pozíciót a fürdő élén. A magas
színvonalú kompetenciákkal rendelkező új vezérigazgató felkészültségét a szakmai
berkekben is elismerik, ugyanis 2022.május 25-én a Magyar Fürdőszövetség
tisztújító közgyűlésén a szövetség alelnökévé választották!


Zalakaros Város Önkormányzat | Zalakaros, Gyógyfürdő tér 1. | Tel: +36 93/340-100