Turisztikai oldal Önkormányzati oldal
Betűméret: normál nagy nagyobb
Főoldal » Hírek » TÁJÉKOZTATÁS - 2020.09.14.

Tisztelt Zalakarosiak!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon nyilvántartásunk szerint 11 fő tartózkodik hatósági házi karanténban, ebből egy fő járványügyi elkülönítés alatt van.

A karanténban tartózkodók a járványügyi intézkedéseknek megfelelően izoláltan töltik a két hetet, illetve a hatóságokkal együttműködnek.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII.30.) Kormányrendelet rendelkezései alapján a járványügyi hatóság 48 óra különbséggel, két alkalommal az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő molekuláris biológiai vizsgálat - SARS-CoV-2 - teszt birtokában felmentést ad a hatósági házi karanténban elhelyezett személy kérelmére.

Továbbra is megteszünk mindent annak érdekében, hogy Zalakaros városa biztonságos, és minden szempontból nyugodt környezet legyen, ebben kérem segítségüket és együttműködésüket.

Kérem, továbbra is figyeljünk oda és vigyázzunk egymásra! Tartsuk be a járványügyi intézkedések által meghatározott lépéseket, mossanak elégszer kezet, fertőtlenítsenek, ha szükséges, és a maszk használatát ne vegyék félvállról!

Köszönjük!

Novák Ferenc
polgármester


Zalakaros Város Önkormányzat | Zalakaros, Gyógyfürdő tér 1. | Tel: +36 93/340-100